Jak zaprogramować kluczyk

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Bodzius
    Classic
    • 2011
    • 12

Zamieszczone przez soszek81
    Michelin Energy Saver - to bardzo dobre oponki do normalnej jazdy
    Do normalnej jazdy to ja do tej pory miałem Dunlopy SP Sport 9000, więc różnica może być znaczna :diabelski_usmiech
    Zobaczę jak będzie z kasą. Albo kupię bardzo dobre opony i 16, albo będę męczył te micheliny. Alu 15 to nie mam zamiaru kupować.
  • radek20_82
    Classic
    • 2010
    • 7

Witam,

posiadam Skode Octavie z 2000r TDI 110 SLX

wczoraj cciałem wymienić baterię w kluczyku i po wymianie przestał mi działać centralny zamek, drugi kluczyk mam ale był bez bateri i też prawdopodobnie się rozkodował.
    Proszę o pomoc w zakodowaniu na nowo kluczyka o ile taka możliwość istnieje, czy to trzeba w serwisie zrobić.

P.S. Czy jest możliwe że po źle włożonej baterii coś się popsuło w kluczyku ??

Z góry dziękuje za jakiekolwiek informacje

Komentarz

• dj_lawa23
      Ambiente
      S_OCP Member
      • 2007
      • 127

Szukajka gryzie????

Komentarz

• radek20_82
        Classic
        • 2010
        • 7

Programowanie kluczyka

Nie nie gryzie ale te pomoce z forum to dla tych którzy potrzebowali drugi kluczyk zaprogramować.

Komentarz

• slawomirmarczak
          Classic
          • 2010
          • 23

może tak:
          Gdy po naciśnięciu przycisku pilota zdalnego sterowania samochód nie zostaje
          odryglowany, wówczas możliwa jest sytuacja, że kod kluczyka i sterownika w
          samochodzie nie pasują do siebie. Może do tego dojść, gdy przyciski pilota były
          wielokrotnie naciskane poza zasięgiem działania układu lub została wymieniona
          bateria pilota zdalnego sterowania.
          W takim przypadku trzeba przeprowadzić synchronizację (inicjalizację):
          • Nacisnąć dowolny przycisk pilota.
          • W ciągu minuty od naciśnięcia przycisku odryglować drzwi samochodu
          kluczykiem.

Komentarz

• marcinz81
            Classic
            • 2010
            • 6

ja mam to samo

po wymianie baterii kluczyk nie działa, nie wiem jak go zakodować, problem polega na tym że do wszystkich sposobów kodowania jakie znalazłem na forum potrzebny jest pilot a ja NIE MAM PILOTA w swojej octavi, centralny zamek bez PILOTA, jak mam zakodować?????????

Komentarz

• alfee
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 2583

Zamieszczone przez marcinz81
              potrzebny jest pilot a ja NIE MAM PILOTA w swojej octavi, centralny zamek bez PILOTA

coś kręcisz. Do czego w takim razie masz baterię w kluczyku? Zegarek ci tam włożyli? :diabelski_usmiech
              Alfee
              Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
              Kawasaki ER5 :-)

Komentarz

• Jeżyk
                Rider
                • 2009
                • 691

Może kolega się pomylił i chciał napisać, że nie ma alarmu a nie pilota. Jeżeli nie ma pilota to bateria w kluczyku jest do immobilizera albo po prostu po to, żeby ją czasem wymienić na nową. :szeroki_usmiech
                Szerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.

Komentarz

• snowar
                  Classic
                  • 2009
                  • 15

A bateria nie jest czasami tylko to latareczki iiw kluczyku ?? . Jeżeli nie ma pilota w kluczyku to do niczego bateria nie jest potrzebna (no za wyjątkiem zasilenia dej diódki co by było widno przy celowaniu w dziurkę ) Przynajmniej ja tak mam w o1 slx 99r

Komentarz

Pracuję...